fbpx

Videomarketing als middel

Online video’s zijn tegenwoordig razend populair. De term die meegroeit met die hype is de term “ videomarketing ”. Maar wat is het nou eigenlijk en wat kun je ermee bereiken?

Natuurlijk wil je dat jouw splinternieuwe bedrijfsfilm of commercial ook bekeken gaat worden. Enkel de video uploaden op Youtube of Facebook is vaak niet genoeg, vooral niet wanneer je de video wilt gebruiken om meer lokale bekendheid te krijgen of een nieuw product wilt promoten.

Videomarketing is volgens ons dé manier om de door ons geproduceerde video(s) te laten zien aan jouw beoogde doelgroep.

Wij doen dit door middel van advertenties. Deze advertenties lopen bijvoorbeeld via Google, Facebook, Youtube, Instagram en nog vele andere platformen.

lampanimatie

Alleen een videoproductie en geen videomarketing? Dit kan natuurlijk ook. Wij verfilmen dan jouw verhaal en jij verzorgt de rest. Wij maken bedrijfsvideo’s, documentaires en nog veel meer. Bekijk direct ons werk.

videomarketing clevervideo

De voordelen van video marketing

De video kan op meerdere platformen ingezet worden en bekeken worden door meer potentiële klanten. Mensen die dus niet bekend zijn met jouw product of onderneming.

In 2021 zal 80% van al het internetverkeer verbonden zijn met video.94% van de video marketeers geven aan dat video ervoor zorgt dat klanten sneller hun product of dienst begrijpen

Kijkers onthouden 95% van een bericht wanneer ze het in een video bekijken, vergeleken met 10% wanneer ze het in tekst lezen.

Hoe zet je videomarketing in?

Je wilt uiteindelijk dat de video leidt naar jouw website. Hoe doe je dat? Hieronder geven wij een aantal tips om je een beeld te geven hoe je video marketing in kan zetten voor jouw onderneming.

Het doel

Wat wil je bereiken met de video? Denk vooraf goed na over wat video toe kan voegen aan jouw product of onderneming.

De verspreiding

Hoe wil jij de video in gaan zetten? Is er een budget om ook te adverteren met de video? Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden tijdens de verspreiding. 

De doelgroep

Wie moet de video bekijken? En van welke sociale platformen maakt jouw doelgroep gebruik? Hebben ze ook bepaalde interesses? Handig om hier over na te denken.

Wat zeggen onze klanten?

Jos Sluijsmans
Jos SluijsmansInternational Cargo Bike Festival
Lees verder
We hebben heel prettig samengewerkt met Clever video. Ronald heeft vooraf ruim de tijd genomen om meer te weten te komen over het International Cargo Bike Festival (ICBF) en goed geluisterd naar onze wensen. We kregen vooraf een duidelijk opzet en verhaallijn. Gedurende het ICBF zagen we Ronald en zijn collega Michiel overal aan het werk en met mensen spreken. Erg leuk. Ook bij de montage konden we nog aanpassingen laten doen en details invullen.We zijn erg blij met het resutaat van de aftermovie van het ICBF2019 en krijgen er veel positieve reacties op. We verwachten in de toekomst vaker samen te werken met Clever video.
Victor van Embden
Victor van EmbdenExpense Reduction Analysts
Lees verder
Wij hebben de afgelopen jaren meerdere video-producties met Ronald gemaakt, tot volle tevredenheid. Flexibiliteit is daarbij de kernwaarde die er voor ons uitsprong, ofschoon - eerlijk is eerlijk - Prijs/Kwaliteit verhouding ook een zeer positief argument was. Kort maar goed: Ronald verdiend zeker een positieve aanbeveling - hierbij dus!
Nicole van Beek
Nicole van BeekPearson Benelux
Lees verder
Ronald heeft voor ons een zeer complexe video weten te realiseren. Omdat de video zo complex was liep het editen niet direct soepel, maar alle wijzigingen werden direct begrepen en gecorrigeerd. Het samenwerken was zeer fijn en het videowerk/creativiteit was van hoge kwaliteit. Binnenkort zal Ronald onze volgende video maken.
Katinka Vlieghuis
Katinka VlieghuisMuseumTV
Lees verder
MuseumTV huurt Ronald Huijskens al sinds 2019 in als Camjo regisseur om bij musea in heel Nederland een mooie Mini-docu te maken over tentoonstellingen en/of de collectie van een museum. Hij weet de juiste vragen te stellen en de mooiste beeldfragmenten te kiezen om van deze korte mini-docu's een interessant en visueel aantrekkelijk verhaal te maken. Hij denkt goed mee als er een nieuwe variant op het format gemaakt moeten worden en hij is heel loyaal en flexibel. Kortom Ronald is een creatieve professionele cameraman en een hele fijne regisseur om mee samen te werken die altijd mooie montages oplevert.
Hilde Roetman
Hilde RoetmanYER
Lees verder
Clever Video is een fijn bedrijf om mee samen te werken. De video's zijn van zeer goede kwaliteit, maar bovenal de manier waarop Ronald te werk gaat, is zeer prettig en professioneel.Kortom Ronald is een creatieve professionele cameraman en een hele fijne regisseur om mee samen te werken die altijd mooie montages oplevert.
Cindy Bronts
Cindy BrontsOmmelander Ziekenhuis
Lees verder
Ronald heeft voor ons ziekenhuis drie video’s voor onze nieuwe website voor kinderen gemaakt. Ronald had creatieve ideeën bij de video’s en ze zien er professioneel, fris en heel mooi uit. De samenwerking hebben wij als erg prettig ervaren. Ook onze modellen gaven dit terug als feedback!
Reggie BoelhouwerBoelie's fietsen
Lees verder
Fijne samenwerking met Ronald gehad!
Previous
Next